Компьютероос ялгарах цацрагийн хорт нөлөөг бууруулах үйлчилгээ ногоон цайнд бий гэж Британийн эрдэмтэд хэлж байна. Тэд компьютерийн ард өдрийг өнгөрөөдөг хүмүүст өдөрт хоёр аяга өтгөн ногоон цай уухыг зөвлөжээ. Өтгөн ногоон цайны үл исэлдүүлэгч чанар нь С амин дэмээс 100 дахин, Е амин дэмээс 25 дахин хүчтэй байдаг учраас цацраг туяанаас найдвартай хамгаалдаг аж. Ногоон цайны найрлага дахь танин гэх бодис хортой, хүнд элементүүдийг бие махбодоос шахан гаргадгийг анагаах ухаан тогтоогоод удаж байгааг энд сануулахад илүүдэхгүй байх.
Мөн цусны эргэлт, бодисын солилцоог сайжруулж, судасны эсийн давхаргыг нөхөн сэргээдэг үйлчлэл ногоон цайнд бий. Шингэвтэр ногоон цай даралт бууруулдаг бол өтгөн хандтай, ялангуяа элсэн чихэртэй нь ихэсгэдэг гэдгийг анхааралдаа авчихад гэмгүй. За тэгээд хорт хавдрын эсрэг үйлчилгээтэй, цусан дахь сахарын түвшинг зохицуулдаг гэж ирээд ногоон цайны сайн талыг тоочвол барагдахгүй.