Categories
мэдээ нийгэм

Зөвлөмж-2 Үерийн үед гэдэсний халдварт өвчнөөс сэргийлье

1. Ундны усыг баталгаат газраас авах, буцалгаж хэрэглэх

2. Гэрийн шалыг белизна (гипохлорид натри)-ийн уусмалаар угаах
3. Бохирлогдсон талбайд хүүхэд тоглуулахгүй байх
4. Хоол бэлтгэх, хоол идэхийн өмнө, бие зассаны дараа, хүүхэд гадаа тоглосны дараа болон бохирлогдсон тухай бүрт гарыг савандаж угаах
5. Ил задгай булаг шандны ус, гар худгийн уснаас хоол унд, ахуйн хэрэглээнд хэрэглэхгүй байх
6. Мэргэжлийн байгууллагын зөвлөмжийн дагуу энгийн бие засах газар, бохирын цооног, гадна талбайг халдваргүйжүүлэх.
7. Айл өрх албан байгууллагууд үерийн улмаас үүсч тогтсон шавар шавхайг яаралтай цэвэрлэн зайлуулах
8. Жорлон бохир усны цооногт ялаа, шавьж, авгалдай устгал хийх
9. Усны савыг тогтмол угааж, цэвэрлэх
10. Ундны усыг хлоржуулах
11. Хүнсний бүтээгдэхүүнийг баталгаатай газраас авах
12. Үерийн усаар бохирлогдсон хүнсний бүтээгдэхүүнийг шууд устгах
13. Эрүүл мэндийн тусламж үйлчилгээний бэлэн байдлыг хангах, ялангуяа сэтгэлзүйн тусламж үзүүлэх
14. Малын сэг зэм, хог хаягдалыг халдваргүйтгэн устгах
15. Тээврийн хэрэгслийг халдваргүйжүүлэх
16. Халуурах, толгой өвдөх, хоолонд дургуй болох, бөөлжих, суулгах, булчин татах, ил шарх шалбархай үрэвсэх гэх мэт шинж тэмдэг илэрсэн тохиолдолд эмнэлэгт яаралтай хандах

ЭРҮҮЛ МЭНДИЙН ЯАМ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *