Categories
мэдээ нийгэм

Хаштай, үхрийн гол махан ороомог

Хаштай, үхрийн гол махан ороомог

ОРЦ:

(2-3 порц)

Хаш буюу чэс 300 гр

Гол мах 300 гр

Өндөг дөрвөн ширхэг

Сонгино 20 гр

Сармис таван гр

Чили соус 10 гр

Япон цуу 20 гр

Ургамлын тос 50 гр

ХИЙХ АРГА:

Хашныхоёр талыг тэгш аваад урт иштэй хутганы тусламжтайгаар голыг нь ухаж авна. Ургамлын тосонд чили соус, сармис, япон цуу хийж гол урт гонзгой хэлбэртэй хэрчсэн махаа амтална. Өндөгний цагаан, шар уургийг ялгаж тус тусад нь шарна. Ялгаж шарсан өндгөө давхарлан тавиад амталсан гол махаа ороож нүхэлсэн хашны дотор хийнэ. Бэлтгэсэн ороомгоо нимгэн хавтгай зүсэж хайруулын тавганд хоёр талаас нь жигд 5-8 минут шарж болгоно. Эсвэл ороомгоо бүтнээр нь шарах шүүгээнд хийж 200 хэмд 20 минут шарж болно. Чанаж болгосон төмсийг сармис хэлбэртэй хэрчиж цөцгий, гахайн утсан махны хамт хуурч хачир бэлтгэж болно. Энэхүү зоогийг өдөр тутмынхаа хоол хүнсэнд болон босоо хүлээн авалтын үед зориулан бэлтгэхэд тохиромжтой.

УТСАН ХИАМТАЙ, гоймонгийн салат

ОРЦ:

Шпагетти гоймон 300 гр

Цуккини буюу чихэрлэг амт оруулагч

Сонгино нэг ширхэг

Утсан хиам 100 гр

Дарсны цуу, оливийн тос дөрвөн хоолны халбага

Сармис хоёр хумс

Зөгийн бал, гич нэг цайны халбага

Мөс

БЭЛТГЭХ АРГА:

Гоймонгоо хугалж чанаж бэлдэнэ. Цуккиниг жижиглэн хугалаад хэрчсэн сонгино, хиамтайгаа хольж хутгана. Сармисаа бяцалж, цуу, цөцгийн тос, зөгийн бал, гич, давс, нунтаг хар перец, элсэн чихэртэй хольж хутгана. Энэ холимгоороо салатаа амтлаад 30 минут хөргөгчинд байлгана. Ингээд салат бэлэн боллоо.

ДАЛАЙН БАЙЦААНЫ шөл

ОРЦ:

Дөрвөн хүний порц

Хатаасан далайн байцаа 25 гр

Үхрийн мах 150 гр

Ус найман аяга

Сармис

Шөлний цуу хоёр халбага

“Дашида” амтлагч хоёр том халбага

Гүнжилийн тос нэг том халбага

Давс

ХИЙХ АРГА:

Далайн байцаагаа халуун бүлээн усанд 3-5 минут дэвтээнэ. Далайн байцааныхаа усыг шүүгээд сайтар угааж зайлна. Савандаа гүнжидийн тос хийгээд махаа хуурна. Хуурч буй махан дээрээ далайн байцаа, ус, сармисаа хийгээд буцалгана. Буцалж байх явцад нь шөлний цуу, давсаар амтална.

Бэлтгэсэн: Д.САР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *