2021 оны эхний найман сарын байдлаар дотоодын сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл 209.4 тэрбум төгрөгт хүрч, өмнөх оны мөн үеэс 50.5 хувиар өсчээ. Мөн 35.3 сая литр шингэн сүү боловсруулсан нь өмнөх оны мөн үеэс 20.0 хувиар өссөн дүн юм.
Түүнчлэн тайлант хугацаанд 16 мянган тонн мах бэлтгэсэн нь өмнөх оны мөн үеэс 66.7 хувиар өсжээ. Мах, махан бүтээгдэхүүний боловсруулалт 216.6 тэрбум төгрөгт хүрч, өмнөх оны мөн үеэс 59.4 хувиар өссөн байна.