Өнгөрсөн сард дэлхийн хэмжээнд хүнсний бүтээгдэхүүний үнэ 1.2 хувиар өссөнийг НҮБ-ийн хүнсний үнийн индексээс харж болохоор байна.
Энэ нь улс орнуудад инфляцын дарамтыг улам нэмэгдүүлэх эрсдэл дагуулж байна. Үнэ өсөхөд ажиллах хүчний хомсдол, нийлүүлэлтийн доголдол, цаг агаарын эрс тэс байдал зэрэг хүчин зүйл нөлөөлж байгаа аж.
Мөн коронавирусийн халдварын шинэ хувилбар тархаж эхэлсэн нь хүнсний бүтээгдэхүүний үнэ үргэлжлэн өсөх эрсдэлийг нэмэгдүүлж байна.
Эх сурвалж: BloombergTV