Барилгын компанид:
• Ажилчдын биеийн халууныг үзэх
• Хувцас солих өрөөтэй байх
• Гараа угаах нөхцлийг бүрдүүлэх
• Спиртэн суурьтай гар ариутгагчийг ариун цэврийн өрөө, хоолны газарт байршуулах
• Ажилчдыг ээлжээр, цөөн тоогоор хооллох
• Шим тэжээлтэй хоол хүнсээр хангах
• Ажлын байр, хоолны газар, ажилчдын автобус, багаж төхөөрөмжийг сайтар цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх
• 1л усанд 0,25мл белизна хийж шал, тавцан, сандал, хаалганы бариул зэрэг хатуу гадаргууг арчих
• Ажлын ачааллыг зохицуулах
• Бие засах газрыг тогтмол халдваргүйжүүлж цэвэрлэх
• Коронавируст халдвараас сэргийлэх зөвлөмжийг ил байршуулах
Ажилчдад:
• Амны хаалт зүүх
• Нүүр, нүд, ам, хамартаа хүрэхгүй байх
• Бусадтай гар барихгүй, тэврэлдэхгүй байх
• Гараа савандаж угаах, спиртэн суурьтай гар ариутгагч авч явах
• Хүн хоорондын зай барих (хоол идэх, уулзах зэрэг бүх үед)
• Ажлын бээлий хэрэглэх
• Хэрэглэсэн амны хаалт, бээлийг ил задгай хаяхгүй
байх
• Хувийн хамгаалах хэрэгслээ бусадтай солихгүй байх
• Агаар сэлгэлт байнга хийх
• Халуун бүлээн шингэн ойр ойрхон уух
• Тамхи, ус, хоол ундаа хувааж хэрэглэхгүй байх
• Сайн унтаж амрах