Хүйтний ам цаашилж, хөхүүрийн ам наашиллаа. Зуны дэлгэр өдрүүдэд хүн бүр зусландаа гарч, агаар салхинд ахиухан гарахыг эрмэлздэг. Тэгвэл зуны халуун үед аль болох татгалзаж байх хоолны талаарх зөвлөгөөг уншигч танд хүргэж байна. Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс хэт халалтын үед хэрэглэхээс татгалзах хүнсний бүтээгдэхүүний жагсаалтыг гаргажээ. Үүнд:
Зайрмаг болон хүйтэн ундаа: Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал ихэсдэг ажээ.
Бялуу, өндөг, хиам: Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг байна.
Хуурсан, шарсан зүйл: Ходоодонд маш их ачаалал өгч гэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх зэрэг таагүй зүйлсийн эх үүсвэр болдог.
Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх: Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш, хадгалах процесс түлхүү явагддаг учраас энэ үйлдлээс татгалзах нь зөв.
Астм болоод харшлын эмгэгтэй хүмүүс хадгалалт удаантай бүтээгдэхүүнээс татгалзах: Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жимсний шүүс, сам хорхой зэрэгт ихээр агуулагддаг. Энэ бүхнийг хэрэглэснээр өвчин сэдрэх магадлалтай.
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай гар дээрээс худалдан авах: Хадгалалтын горим зөрчигдөж, наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирдсон байж болзошгүй тул та бүхэн зуны халуун үед эдгээр бүтээгдэхүүнээс аль болох татгалзахыг хичээгээрэй.