Categories
мэдээ нийгэм

Хүнсний хог хаягдлыг ангилан тээвэрлэж эхэллээ

Чингэлтэй дүүрэгт үйл ажиллагаа явуулж буй ресторан, хоолны газрууд хүнсний органик хаягдлаа хэрхэн ангилж, хэрхэн тээвэрлэх талаар сургалтад хамрагджээ. Улмаар наймдугаао сарын 20-ноос эхлэн ангилсан хүнсний хаягдлыг тээвэрлэн компост бордоо хийх талбайд хүрдэг болсон байна.

Түүчлэн тээвэрлэх ажлыг “Чингэлтэй” тохижилт үйлчилгээний компани хариуцан ажиллаж байгаа аж.

Улаанбаатар хотын хог хаягдлын менежментийг сайжруулах зорилтын хүрээнд хоол, хүнсний үйлдвэр үйлчилгээний байгууллагуудын хүнсний органик хаягдлыг ангилан ялган компост бордоо хийж, ногоон байгууламжийн хөрсний үржил шимийг сайжруулах, нийслэл орчмын доройтсон хөрсийг нөхөн сэргээхэд ашиглахаар ажиллаж байгаа юм байна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *