Орц (Гурван хүний)
Брокколи-250 гр
Чинжүү-Нэг ширхэг
Буржгар байцаа-60 гр
Ногоон сонгино-70 гр
Мөөг-120 гр
Масло-3-4 хоолны халбага
Үхрийн татсан мах-450 гр
Өндөг-Дөрвөн ширхэг
Давс-1/2 цайны халбага
Хар перец-1/2 цайны халбага
Хий харга
Энэ хуурганд брокколигоос гадна тэжээллэг, амин дэмээр баялаг олон хүнсний ногоо орно. Хүнсний ногоонуудыг хүйтэн усаар угааж хэрчинэ. Хайруулын тавганд масло хийж хайлуулаад дээрээс нь машиндаж татсан махыг хийнэ. Дунд зэргийн гал дээр махыг бор хүрэн болтол хутгаж хуураарай.
Гэхдээ махыг бүрэн болгох хэрэггүй. Ингээд хэрчсэн ногоонуудыг хуурсан махан дээрээ хийж давс, перец болон өөрийн дуртай амтлагчаар амталж 5-10 минут орчим хуурна.
Дараа нь өндгийг хагалж миксэрдээд мах, ногоо руу хийж болтол хуурна. Агшаасан будаа, гоймон зэргээр хачирлан идэж болно.
ӨНДӨГ, ХИАМААР ХАЧИРЛАСАН БЛИНЧИК
Орц (Таван хүний)
Бэлэн блинчик-10 ширхэг
Чанасан өндөг-Таван ширхэг
Хиам-300 гр
Хатаасан бяслаг-200 гр
Ургамлын тос-100 гр
Өндөгний шар-Хоёр ширхэг
Талхны үйрмэг-100 гр
Хийх арга
Блинчикийн зах хэсгээр хиам болон өндгөө хэрчиж тавиад дээрээс нь бяслагаа үрнэ. Ингээд захаас эхлэн хумьж гол хэсэгт нь очоод хоёр талаас нь дотогш нугалаад үргэлжлүүлэн хумина. Дараа нь өндөгний шарыг түрхээд талхны үйрмэгт өнхрүүлээрэй. Халааж бэлтгэсэн хайруулын тавгандаа хүрэн шаргал болтол нь хайраад бэлэн болно.
Бэлтгэсэн А.ЗУЛ