Categories
мэдээ нийгэм

Бялуу үйлдвэрлэсэн огноог худал тавихгүй байхыг зөвлөжээ

Мэргэжлийн хяналтын байгуллагаас “Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, худалдаанд мөрдөх техникийн зохицуулалт” болон стандарт, дүрэм журмын хэрэгжилтийг шалгасан билээ. Шалгалтаар бялуу үйлдвэрлэгчдэд багагүй зөрчил илэрсэн. Зарим үйлдвэр шинэ жилээр худалдаалах бялууныхаа бэлдэцийг хийгээд хадгалж байсан нь илэрсэн. Тиймээс дараахь зөвлөмжийг хүргүүлжээ. Үүнд бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлд хэрэглэх хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн, хүнсний нэмэлт бодисыг импортлохдоо “Хүнсний тухай” хуулийн 11 дүгээр зүйл, “Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай” хуулийн 12 дугаар зүйлийн 12.6-д заасан шаардлагуудыг хангах, Мөн бусад дүрэм журмыг сайтар мөрдөхийг зөвлөсөн байв. Бялууны амтлаг кремийг -180С-с багагүй температурт хадгалж, температурын горим, хадгалах хугацааг тогтмол хянан, бүртгэл хөтөлж, үйлдвэрлэлд хэрэглэхийн өмнө шошгон дээр заасан горимын дагуу гэсгээх, хүнсний нэмэлт бодис, түүхий эдийг шошгон дээр заасан нөхцөл, шаардлагын дагуу шошгожуулан хадгалахыг сануулсан байна. Үүнээс гадна бүтээгдэхүүнийг их хэмжээгээр үйлдвэрлэн хадгалж, худалдааны сүлжээнд гаргах өдрийн огноог үйлдвэрлэсэн огноо мэтээр шошгонд бичихийг хориглохыг зөвлөсөн байна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *