Categories
мэдээ нийгэм

Байцааны ороомог хийх арга

ХИЙХ АРГА:

Будаагаа агшаана. Байцааны ороомог бэлтгэхийн тулд яг л буузны мах шиг таташ бэлтгэхэд болно доо. Нэг ширхэг сонгино хэрчээд, татсан махан дээрээ, сонгино будаагаа давс, перецний хамт нэмээд базна. Хүсвэл сонгиноо шарж болно. Харин байцааг бүхлээр нь угааж цэвэрлээд том саванд хийж, 15-20 минут давстай усанд чанаарай.Хагас болсон байцааныхаа навчнуудыг салгаж авах хэрэгтэй. Ингэхдээ байцааны гол бас хатуу хэсгийг зүсэж эсвэл хайчилж авна. Байцааны навч бүр дээр нэг хоолны халбага мах хийгээд баадан эвхэж байгаа мэт орооно. Байцаанд ороосон махаа хайруулын тавганд бүх талаар нь шарж, бага зэрэг болгоод, том хоолны саванд хийж, буцалгаж болгоход бэлтгэнэ. Үүн дээрээ бага зэргийн соус нэмэхэд улам амттай болно доо. Үлдсэн нэг сонгиныг хэрчээд, хоёр ширхэг луувангаа үрнэ. Бэлдсэн ногоонуудыг байцааны ороомог дээрээ тарааж тавиарай. Улаан лоолийн соус бэлтгэнэ. Ингэхдээ улаан лоолийн паста дээрээ зөөхийг хольж хутгаад стакан ус нэмнэ. Соусыг савтай байцааны ороомог дээрээ асгаж таглана. Байцааны ороомогоо 45 минут зөөлөн гал дээр буцалгана. Эсвэл үүнээс арай хялбар байдлаар бэлтгэж болно. Байцааны ороомгоо хайруулын тавгандаа болгох, эсвэл яг л бууз жигнэж байгаа мэт буузны жигнүүрт болгоод, цөцгийн тосоор амтлан таваглаж болно шүү.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *