Categories
мэдээ энтертаймент-ертөнц

Яншуйны ашиг тус

Яншуй нь цусыг цэвэрлэдэг нарийн ногоо юм. Хятадууд яншуй “хатан ногоо” гэдэг. Дээр үед яншуйг зөвхөн язгууртнууд хэрэглэдэг байжээ.
Элэг цөсний хямралтай бол , яншуй хоолондоо хэрэглээрэй. Ногоо бүхэн янз бүрийн аминдэм агуулж тэр чанар нь хүний биед аминдэм болдог.

Яншуй: Эрхэмсэг амтлагч. Ялангуяа шєлтэй хоолыг гойд сайхан амт орууладг. Давсаг бөөрний өвчин, ядаргаанд яншуйг эмийн журмаар хэрэглэсээр иржээ. Өдөр бvр яншуйтай хоол иддэг хvн хєнгєн шалмаг, тамир тэнхээ сайтай болдог байна.

Яншуйг бид эвгүй үнэр амттай хэмээн аль болох хэрэглэхээс зайлсхийдэг билээ. Хоолны чимэглэл төдий ногоон өвс шиг энэ ургамал уг нь хаяад байхааргүй ашигтай, хүний биед тустай аж.
Яншуй нь хараанд сайнаар нөлөөлдөг. Уг ногоонд бета-каротин, витамин А их хэмжээгээр агуулагддаг тул ийнхүү хараанд сайн.
Үүнээс гадна уг ногоон нь гемоглобины түвшнийг нэмэгдүүлдгээс гадна кальци ихээр агуулдаг тул яс, шүдний бэхжилтэд эергээр нөлөөлдөг. Яншуй антиоксиндантаар баялаг. Тиймээс ч хөгшрөх үйл явцыг удаашруулж, аюултай өвчнүүдээс урьдчилан сэргийлдэг байна.
Зүрхний өвчинд тустайгаас гадна шээх хөөх ид шидтэй. Зүрхний хэмийг тогтворжуулж нойргүйдлийг анагаахад тустай байдаг байна. Амны хөндийн эвгүй үнэрийг багасгадаг бөгөөд бөөрний өвчний үед болгоомжтой хэрэглэх хэрэгтэй.

No photo description available.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *