Categories
мэдээ нийгэм

Маханд чанар, аюулгүйн үзүүлэлтүүдийг тодорхойлох тандалт шинжилгээг хийлээ

Говьсүмбэр аймгийн Мэргэжлийн хяналтын газар, ХХААГ, ХОХБТХ хамтран аймгийн хүнсний зах, махны төрөлжсөн захуудад худалдаалагдаж буй маханд чанар, аюулгүйн үзүүлэлтүүдийг тодорхойлох тандалт шинжилгээг Улсын мал эмнэлэг ариун цэврийн төв лабораторид хийлгэж, махны аюулгүйн үзүүлэлтэд дүгнэлт гаргажээ.

Шинжилгээг 2018 оны 11 дүгээр сараас 12 дугаар сард хоёр давталттайгаар хийсэн. Тандалт шинжилгээг Говьсүмбэр аймгийн Баянтал, Сүмбэр сумын зургадугаар баг, Шивээговь сум, Сүмбэр сумын тавдугаар баг, Сүмбэр сумын дөрөвдүгээр баг, Дундговь аймгийн гэж гарал үүслийг бүсчлэн тооцоолж сорьцуудаа бэлтгэсэн байна. Шинжилгээний дүнгээр махны дээжид хүнд металл, антибиотикийн үлдэгдэл, авермектины үлдэгдэл илрээгүй байна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *