Хүнс үйлдвэрлэгч худалдаалагч, хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгч нар хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүнийхээ хадгалалтын горим нөхцөлд анхаарах, температурын бүртгэлийг тухай бүрт бүртгэх, хүнсний бүтээгдэхүүнийг лабораторийн шинжилгээнд хамруулах, хүнсний бүтээгдэхүүнийг зориулалтын тээврийн хэрэгслээр тээвэрлэх, шинээр хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгчид хяналтын байгууллагад заавал бүртгүүлэх зэргээр хууль дүрэм журмыг чанд мөрдөж ажиллахыг зөвлөж байна.
Иргэд, худалдан авагчдад: Хадгалах хугацааг харж шалган худалдан авалт хийх, гарал үүсэл шинжилгээний бичгийг шаардах зэрэг хэрэглэгчийн хяналт чухал шаардлагатай юм.
Эх сурвалж: ХХААХҮЯ