Categories
мэдээ нийгэм

Тарагтай жимсний салад хийх арга

Жимсний салат хийх олон арга бий. Энэ удаад тарагтай жимсний салад хийх аргыг та бүхэндээ тольлуулъя. Жимсний иогуртоор салатыг амталж болно эсвэл энгийн таргийг чихэр болон жимсний шүүстэй холиод салатыг амталж болдог. Хамгийн эхний алхам бол салат хийх жимсээ сонгох юм. Алим, лийр, тарвас, жүрж, киви, банана, усан үзэм, гүзээлзгэнэ, хан боргоцой, интоор гээд бүхий л төрлийн жимс жимсгэнэ нь өөр хоорондоо нийцтэй сайхан амттай болдог тул аль болох олон төрлийн жимс сонгож болно. Ямар ч жимс сонгосон бай гол нь эрүүл, шинэхэн жимс сонгоорой.

Хоёр хүний порц:

Тараг 30-50 гр, иогурт 30-50 гр, нимбэгний шүүс 3 хоолны халбага, жүржийн жүүс 1 цайны аяга, жимс жимсгэнэ 500-700 гр, майноз 30-50 гр, хатаасан жимс 50 гр, үзэм 30-40 гр, самар 30-45 гр.


Мөн жимсний салат хийхдээ жимс жимсгэнийг адилхан өнгөөр нь хослуулж болно. Хан боргоцой, банана, шар алим, жүрж гэх мэт зөвхөн шар өнгөтэй жимсийг сонгож салат хийж болно.

Түүнчлэн жимсний салатаа зөвхөн майноз, салат навчаар амтлах энгийн арга ч байдаг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *